HTML

Napok

Hogyan töltjük napjainkat, mit tanulunk nyugdíjas korban.

Friss topikok

  • Kzella: Szia! Nagyon eltűntél, és itt elméletileg elérlek! Semmi komoly? Puszi! (2012.01.02. 16:46) Spagi nővér
  • Kzella: Jók az írásaid,remekül szórakoztam rajtuk. Persze mindet még nem olvastam el. (2010.05.04. 21:55) Nyau
  • kaschka: akinek van kutyája az tudja, hogy igenis tudnak gondolkodni ! Túljárnak a mi eszünkön is sokszor, ... (2009.09.22. 21:05) A kis cseles
  • kaschka: ez aranyos, biztos nagyon jól érezték magukat a kutyuskák ilyen finom illatos szőrrel, meg Ti is ,... (2009.09.14. 22:21) Fürdés
  • nyunyola: Hello úgy legyen de ha én nyerek a lottón előbb akkor én veszek neked egy nagy lakókocsit sofőrre... (2009.09.03. 08:50) Kutyautak

Linkblog

Jó, ha beszélünk nyelveket

2009.04.01. 10:07 yxia

Ma éjjel is jól aludt Mayácska, de már nem úgy mint akit fejbe vertek, hallottam hogy járkál, egyik párnájáról a másikra fekszik át, meg megy a fürdőszobába a macskatálból vizet lefetyelni.

Hajnalban viszont Spagi ébresztett fel. Nagy fújtatásokkal suttogott a fülembe, és mivel nem szokott ilyen erőszakos lenni, csak arra tudtam gondolni, valami nagyon sürgős intézni valója van. Alexa még nem vakkantgatott, Maya békésen feküdt az oldalán, csak Spaginak lehet valami gondja. Ahogy azonban felkeltem, boxikám visszament az ágyába,  forgott kettőt és lefeküdt.

- Akkor most én miért keltem fel? - dühöngtem magamban. Közben észrevettem, hogy a konyhaajtó előtt ül a macskám,  hátracsapott fejjel mereven bűvöli a kilincset. Ki akar menni egy kis hajnali tereferére, a szomszéd macskákkal meg az ébredező madarakkal.

- Csak  nem!? Spagikám, te beszélsz idegen nyelveket is? Már tudsz macskául is? Most éppen az ő  szószólója voltál? Ő kért meg rá, vagy te ajánlottad fel a segítséged?

Nyau azonban vissza se nézett Spagira, legalább egy köszönöm erejéig, már rohant is ki, ahogy megnyitottam az ajtót. Amikor visszaértem a szobába, az én kis tolmácsom már mély alvást színlelt, nehogy őt is kiküldjem. Maya az egészből nem érzékelt semmit, aludt tovább. Kilestem a verandára Alexához, ő is békésen szuszogott.

- Na persze, ahogy visszafekszem, szokás szerint majd te is elkezded a vakkantgatást, megint kelhetek fel. - de szerencsére nem így történt, még hagytak egy kicsit aludni.

Azért a reggeli kávém mellett elgondolkodtam: vajon tényleg Nyau miatt ébresztett fel Spagi? És ha igen, honnan tudta, hogy ezt kell tennie? Valóban ért cicául, vagy telepatikus úton értekeztek egymással? Vagy egyszerűen csak annyira intelligens kutya, hogy megértette, a cica ki akar menni, és ő mint jóbarát, segített neki ebben.

Minden lehetséges...

1 komment

süti beállítások módosítása